18 Aristotele Metafisica 12 6 Il tempo non pu veni

TheMummichogblog è un partecipante al Amazon Services LLC Associates programma, un programma di affiliazione pubblicitario progettato per fornire un mezzo per siti per guadagnare tariffe pubblicitarie con la pubblicità e il link al amazon.com. Amazon, il logo di Amazon, AmazonSupply, e il logo AmazonSupply sono marchi di Amazon.com, Inc. o delle sue affiliate.

https://amzn.to/3nPQmzH
——

18 Аристотел, Метафизика 12. 6: “Времето не може да дојде во битие или да престане да биде; ако времето не постои, постои
може да биде не пред и по.
Филон, Александриската Евреин период Свети Павле, вели дека време беше создадена со космосот (Де
opificio mundi 26). Неколку раните христијани го кажам истото, вклучувајќи Амвросиј. Плотин (3. 9. 8. 1 ff.) Вели:
дека прашањето зошто Создателот создава е побарано од страна на луѓе кои се под претпоставка дека она што секогаш е мораше
со почеток во времето. Како Августин, Плотин смета дека времето не претходи на космосот (3. 7. 12. 23, како
Платон, Тимеј 38b6).
19 Плотин (3.7. 1. 1-13) забележува дека мислиме дека знаеме што е време додека не почнеме да размислуваме за тоа
во длабочина. дискусија за време на Августин содржи многу одгласите на филозофски дебати меѓу Platonists,
Aristotelians, и стоиците, но се одликува со афинитет со скептичниот или ‘академски’ позиција дека за
човечкиот ум прашањето е неодговорливо. Најмалку Августин не го одговори. Неговото прашање е
карактеристично помалку философска од верска: која смисла можеме да ја направиме на хаосот на историјата и
очигледна бесмисленост на последователни настани? Помеѓу минатото и иднината на човештвото искуства што му е волја
нарекуваме при ширење, се протега надвор на решетката. Оттука, тој зема предлог Aristodc е (физика 4. 14), кој
време е искуство на душата, туку дава оваа идеја нов развој со гледање на “меморија” како кардинал
разбирањето на време.
20 Аргументот одразува постари дебати во филозофски школи, на пример, дека ако времето не може правилно да се
поделени во минатото, сегашноста и иднината, тогаш само неговата неделивост останува опција во живо. Секстус Empiricus
(Контурите на Pyrrhonism 3. 143-5) зачувува резимеа на скептични аргументи дека сите дискусии за
крајот на времето во глупости, така што ништо не може да се знае за сигурно во овој поглед.
21 Види подолу, XI. XXIX (39) на својствени “одвраќање на мноштвото во размислување за минатото, сегашноста,
и во иднина, кога реалноста на вечноста е симултаност во сегашноста.
22 Како Плотин (4. 4. 12. 28-32), Августин овозможува за толкување на прв план-познавање на
иднина инспириран увид во значењето на настаните, а не mantic екстази со суспензија на разумот.
Поглед на 23 Августин беше наградена со стоиците.
24 Августин forestalls Кристијан критичарите кои може да мислам разбирливите неговите барања оддалечени од својата соодветна
задача на библиската егзегеза, и се повикува на Христовото посредување на висок свештеник кој дава пристап до
мистерии Татко.
25 Плотин (3. 7. 8. 8-19), исто така, го отфрли овој став. Мислењето е да се најде во Свети Василиј. но,
Августин може да има во Тимеј ум Платон (39 ЦД), која беше на располагање во латинска верзија на Цицерон.
Бројни древни писатели, од авторот на Битие 1: 14 па наваму, забележа дека нашите години, месеци, и
дена се базирани на циклусот на небесните тела. Но, Августин аргумент е дека нема поим за природата на
време може да се извлечат од оваа или од движењето на секое физичко тело. Времето не е идентична со
единици со што вообичаено се измери.
26 Плотин (3. 7. 12. 34) ја има истата илустрација.
27 Плотин 3. 7. 11. 41 (tr. Армстронг) зборува за времето како “ширење надвор (diastasis) на животот … животот на
душата во движење на премин од еден начин на живот во друга. Овој текст може да имаат влијание врз
Августин сковал на терминот dislenlio. Но, во овој Августин психолошко искуство на ширење
од душата во последователност и во различни насоки е болен и сака искуство, така што тој може да
зборуваат на спасението како ослободување од време (што е наведено погоре, ix. iv (10)). Темата е развиен подолу,
особено во xi. XXIX (39) каде што јазикот Свети Павле за “се протегала” (Фил. 3: 13) станува поврзани
со мислата на Плотин (6. 6. 1.5) дека мноштвото е паѓа од Еден и е “продолжена во
расипување.
28 Амвросиј е вечер химна.
29 Плотин (3. 7. 11): Време е донесувањето на душата од една држава на животот на друг, и не е надвор од
душа.
30 Види погоре XI. XXVI (33).
сликата на историскиот процес 31 Августин е дека на тече река или реки, со многу бурна

https://amzn.to/3nPQmzH
——

18 Aristote, metafizikan 12. 6: ‘Time afaka ny tsy ho tafiditra intsony satria na ny ho avy; raha tsy nisy ny fotoana, dia
mety ho tsy misy aloha sy aoriana. ‘
Philon, Jiosy avy ny Aleksandria St Paul ny fotoana, mitana izany fotoana izany noforonina tamin’ny tontolo izao voarindra (De
opificio Mundi 26). Maro ny Kristianina tany am-boalohany hoe: toy izany koa, anisan’izany Ambroise. Plotinus (3. 9. 8. 1 FF.) Hoy
fa ny resaka antony mahatonga ny Mpamorona mamorona dia nanontany ny olona izay mihevitra ho manana ho fa izay efa nanana foana
ny manomboka ara-potoana. Toa an’i Augustin, Plotinus mieritreritra ny fotoana tsy antedate ny tontolo izao voarindra (3. 7. 12. 23, dia araka izay
Platon, Timeo 38b6).
19 Plotinus (3.7. 1. 1-13) mandinika fa mihevitra fantatsika amin’ny firy izao mandra-manomboka mieritreritra momba izany
ao amin’ny lalina. Augustin ny momba ny fotoana Ahitana filozofia maro Mbola Ahitana Taratry ny adihevitra eo Platonists,
Aristotelians, sy ny Stôika, fa Miavaka izy io satria vinanton’i ny Fisalasalana na ‘Academic’ toerana fa ho
ny sain’olombelona ny fanontaniana dia valiny. Raha kely indrindra dia Augustine tsy mamaly azy. Ny fanontaniana dia hoe
characteristically filozofia tsy ara-pivavahana noho ny: heviny ahoana no azontsika manao ny korontana ny tantara sy ny
toa nifandimby dikany ny zava-nitranga? Teo anelanelan’ny lasa sy ny ho avy ny olombelona traikefa izay sitrapony
miantsoa distending, iray mamelatra ny amin’ny fitoeran’entana. Noho izany dia mitondra Aristodc ny soso-kevitra (Physique 4. 14) fa
ny fotoana dia zavatra ny fanahy, fa manome hevitra vaovao io fandrosoana amin’ny alalan’ny mahita ‘fahatsiarovana’ tahaka ny kardinaly ny
ny fahatakarana ny fotoana.
20 Ny tohan-kevitra maneho adihevitra be taona ao amin’ny sekoly filozofika, oh fa raha ny fotoana tsy araka ny tokony ho afaka ho
Mizara ho lasa, ankehitriny, sy ho avy, dia ny indivisibility ihany mijanona ho velona safidy. Sextus Empiricus
(Kevi-dehibe ny Pyrrhonism 3. 143-5) miaro famintinana ny Fisalasalana kevitra fa ny resaka rehetra
andro farany in misy dikany, ka na inona na inona mety ho fantatra ho an’ny sasany amin’io lafiny io.
21 Jereo eto ambany, XI. xxix (39) eo amin’ny raiki-tampisaka ‘fieritreretana zavatra hafa ny hamaroan’ ao fisainana momba ny lasa, ny ankehitriny,
sy ny ho avy, raha ny zava-misy ny mandrakizay dia simultaneity eto amin’ity.
22 Tahaka Plotinus (4. 4. 12. 28-32), Augustin mamela ny heviny ny nanasongadina-fahalalana ny
ho avy tahaka ny tsindrimandry hahafantatra ny dikan’ireo zava-mitranga, fa tsy ny mantic safononoky ny fahafinaretana amin’ny fampiatoana ny antony.
23 Augustin ny fomba fijery dia mialoha ny Stôika.
24 Augustine forestalls mpitsikera kristianina izay mety hieritreritra ny fanontaniana abstruse lavitra amin’ny tokony
asa ara-baiboly exegesis, ka mitalaho ny fanelanelanana ‘i Kristy ny mpisoronabe, izay manome fahafahana miditra amin’ny
Ray zava-miafina.
25 Plotinus (3. 7. 8. 8-19) Toy izany koa mandà, fomba fijery. Ny hevitro dia tsy maintsy hita ao amin’ny St Basil. SAINGY
Augustin mety ho ao an-tsaina i Platon Timeo (39 CD) izay hita ao amin’ny dikan-teny latinina Cicero ny.
Maro ny mpanoratra fahiny, avy amin’ny mpanoratra ny Genesisy 1: 14 manomboka, nahita fa ny taona, volana, ary
andro mifototra amin’ny tsingerin’ny ny any an-danitra ny vatana. Augustin fa ny tohan-kevitra dia ny hoe tsy misy tsipiriany momba ny toetry ny
ny fotoana azo homarinana avy izany, na avy amin’ny hetsika ara-batana na inona na inona vatana. Time dia tsy mitovy amin’ny
vondrona izay mazàna isika refesina.
26 Plotinus (3. 7. 12. 34) manana fanoharana toy izany koa.
27 Plotinus 3. 7. 11. 41 (Tr. Armstrong) Miresaka momba ny fotoana ‘ny fampielezana avy (diastasis) eo amin’ny fiainana … ny ain’ny
ny ainy ho amin’ny hetsika ny andalan-teny avy amin’ny fomba fiaina iray hafa ‘. Ity lahatsoratra ity dia mety ho nisy fiantraikany
Augustine ny coining ny teny hoe dislenlio. Fa in Augustin ity traikefa ara-tsaina ny miparitaka
avy tao amin’ny fanahinao ao amin’ny tany samihafa successiveness sy ny toro-lalana dia mafy ary tsy andriko traikefa, ka dia afaka
miteny ny famonjena toy ny fanafahana avy ny fotoana (jereo etsy ambony, ix. IV (10)). Ny foto-kevitra dia mandroso eto ambany,
indrindra fa in Xi. xxix (39) izay St Paul ny teny momba ny ‘satria naninjitra’ (Fil. 3: 13) lasa mifandray
ny hevitry ny Plotinus (6. 6. 1,5) fa ny hamaroan dia nianjera avy amin’ny iray ary ‘omena ao amin’ny
fampielezana “.
28 Ambroise Harivan’ny hira.
29 Plotinus (3. 7. 11): ny fotoana mandalo ny fanahy ny amin’ny toe-piainana iray hafa, nefa tsy any ivelan’ny
fanahy.
30 Jereo ny ambony XI. xxvi (33).
31 Augustin ny endriky ny dingana ara-tantara dia ny an’ny ony na renirano mikoriana, maro tafio-

Amazon e il logo di Amazon sono marchi di Amazon.com, Inc., o delle sue affiliate.