18 Aristotele Metafisica 12 6 Il tempo non pu veni

TheMummichogblog è un partecipante al Amazon Services LLC Associates programma, un programma di affiliazione pubblicitario progettato per fornire un mezzo per siti per guadagnare tariffe pubblicitarie con la pubblicità e il link al amazon.com. Amazon, il logo di Amazon, AmazonSupply, e il logo AmazonSupply sono marchi di Amazon.com, Inc. o delle sue affiliate.

https://amzn.to/3nPQmzH
——

18 Aristoteli, Metafizika 12. 6: “Koha nuk mund të vijë në ekzistencë ose të pushojë të jetë; në qoftë se nuk ekziston koha, ka
mund të ketë para dhe pas “.
Philo, i Aleksandrisë çifut i kohës së Shën Palit, pohon se koha u krijua me kozmosin (De
Opificio mundi 26). Disa të krishterë të hershëm thonë të njëjtën gjë, duke përfshirë edhe Ambrose. Plotini (3. 9. 8. 1 ff.) Thotë
se pyetja pse Krijuesi krijon është kërkuar nga njerëzit që janë duke supozuar se ajo që gjithmonë ka pasur
një fillim në kohë. Si Augustine, Plotini mendon se koha nuk paradatoj kozmosin (3. 7. 12. 23, si
Platoni, Timoteut 38b6).
19 Plotini (3.7. 1. 1-13) vëren se ne mendojmë ne e dimë se çfarë është koha deri ne fillojmë të mendojmë në lidhje me të
në thellësi. Diskutimi Agustinit të kohës përmban shumë gjurmë të debateve filozofike mes Platonists,
Aristotelianë, dhe stoikët, por është shquar për afinitetin e saj me pozicion ‘akademike’ se për skeptik ose
mendja e njeriut pyetja është pa përgjigje. Të paktën Agustini nuk përgjigjet atë. Pyetja e tij është
karakteristike pak filozofik sesa fetar: çfarë kuptimi mund të bëjmë nga kaosi i historisë dhe
pakuptimësisë e dukshme të ngjarjeve të njëpasnjëshme? Ndërmjet përvojat e kaluara dhe e ardhmja e njerëzimit atë që ai do të
thërrasë një distending, një që shtrihen jashtë në një raft. Prandaj ai mbledh sugjerim Aristodc-së (Fizikë 4. 14) që
Ora është një përvojë e shpirtit, por i jep kjo ide një zhvillim të ri duke parë ‘kujtesën’ si kardinal në
të kuptuarit e kohës.
20 Argumenti reflekton debate të vjetër në shkollat ​​filozofike, p.sh. se në qoftë se koha nuk mund të jetë siç duhet
të ndarë në të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen, atëherë vetëm pandashmëria e saj mbetet një opsion të jetojnë. Sextus Empiricus
(Konturet e Pyrrhonism 3. 143-5) ruan përmbledhje të argumenteve skeptik se të gjitha diskutimet e
Fundi herë në absurditet, në mënyrë që asgjë nuk mund të jetë i njohur për të caktuar në këtë drejtim.
21 Shih më poshtë, XI. XXIX (39) në “çmenduri e shumëllojshmërisë” e natyrshme në të menduarit për të kaluarën, të pranishëm,
dhe të ardhmen, kur realiteti i përjetësisë është simultaniteti në të tashmen.
22 Ashtu si Plotini (4. 4. 12. 28-32), Agustini lejon interpretimin e ballë-dijes e të
ardhmen si pasqyrë frymëzuar në kuptim të ngjarjeve sesa një ekstazë mantic me pezullimin e arsyes.
view 23 Agustinit ishte parashikuar nga stoikët.
24 Augustine forestalls kritikët e krishterë të cilët mund të mendojnë se hetimet e tij abstruse largët nga duhur të tij
Detyra e ekzegjezës biblike, dhe thirret ndërmjetësimin e Krishtit lartë prifti që i jep qasje në
Misteret babait.
25 Plotini (3. 7. 8. 8-19) Po kështu hedh poshtë këtë pikëpamje. Mendimi është që të gjendet në St Basil. por
Augustini mund të ketë në mendje Timoteut Platonit (39 CD) që ishte në dispozicion në versionin latin Ciceronit.
shkrimtarë të shumta lashtë, nga autori i Zanafilla 1: 14 e tutje, vuri re se tonë vjet, muaj, dhe
ditët janë të bazuara në ciklin e trupave qiellorë. Por argumenti i Agustinit është se asnjë e dhënë në lidhje me natyrën e
Ora mund të rrjedhin nga kjo, ose nga lëvizja e çdo trupi fizik. Koha nuk është identike me
njësitë me të cilat ne zakonisht masë atë.
26 Plotinus (3. 7. 12. 34) ka të njëjtin ilustrim.
27 Plotini 3. 7. 11. 41 (tr. Armstrong) flet për kohë si “një përhapur jashtë (diastasis) e jetës … jetën e
shpirti në një lëvizje e kalimit nga një mënyrë e jetës në një tjetër “. Ky tekst mund të ketë ndikuar
Augustini është coining e dislenlio afat. Por në Augustini kjo përvojë psikologjik i përhapur
nga e shpirtit në successiveness dhe në drejtime të ndryshme është një përvojë e dhimbshme dhe të shqetësuar, në mënyrë që ai mund të
flasin që çliron si çlirimit nga kohë (shih sipër, ix. iv (10)). Tema është zhvilluar më poshtë,
sidomos në xi. XXIX (39), ku gjuha e Shën Palit në lidhje me ‘duke u shtrirë “(Fil 3:. 13) bëhet i lidhur
me mendimin e Plotinit (6. 6. 1.5) që shumëllojshmëria është një rënie nga One dhe është ‘zgjeruar në A
shpërndajnë “.
Himni mbrëmje e 28 Ambrose s.
29 Plotini (3. 7. 11): Koha po kalon e shpirtit nga një shtet e jetës në një tjetër, dhe nuk është jashtë
Shpirti.
30 Shih më sipër XI. xxvi (33).
image 31 Agustinit i procesit historik është ai i një lumi që rrjedh apo lumenjve, me shumë stuhishme

https://amzn.to/3nPQmzH
——

18 አርስቶትል, ሥራዎቹም 12. 6: ‘ጊዜ መሆን ወደ ወይም መሆኗ ይቀራል አይችልም; ጊዜ የለም ኖሮ, በዚያ
በፊት እና በኋላ ምንም ሊሆን ይችላል. ‘
ፊሎ, የቅዱስ ጳውሎስ ጊዜ የእስክንድርያ አይሁዳዊ (ጊዜ ኮስሞስ ጋር የተፈጠረው መሆኑን ደ ያቆያል
opificio mundi 26). በርካታ ቀደምት ክርስቲያኖች አምብሮስና ጨምሮ, ተመሳሳይ ይላሉ. ፕሎቲነስ (3. 9. 8. 1 ኤፍ.) እንዲህ ይላል
ይህ ፈጣሪ የሆነውን ሁልጊዜ ነበሩት ነው ብለን ካሰብን ናቸው ሰዎች ጠየቀ ነው ይፈጥራል ለምን ጥያቄ
በአንድ ጊዜ ጀምሮ. ልክ እንደ አውጉስቲን, ፕሎቲነስ ከበላዩ (3. 7. 12 23 antedate አይደለም ጊዜ አይቆጥርም; እንደ
ፕላቶ, የጤሜዎስ 38b6).
19 ፕሎቲነስ (3.7. 1. 1-13) እኛ ስለ ማሰብ ይጀምራሉ ድረስ ጊዜ ምን ታውቃለህ ይመስለኛል መሆኑን ብለዋል
በጥልቀት. ጊዜ ኦገስቲን የሰጠው ማብራሪያ የፕላቶ ተከታዮች መካከል የፍልስፍና ክርክር ብዙ Echoes ይዟል,
Aristotelians, ኢስጦይኮች, ​​ነገር ግን በተጠራጣሪዎች ወይም ‘ትምህርታዊ’ ቦታ ለማግኘት እንደሆነ ጋር ያለውን ለጨለማ አስደናቂ ነው
የሰው አእምሮ ጥያቄ መልስ የማይገኝላቸው ነው. ቢያንስ ኦገስቲን መልስ አይደለም. የእሱ ጥያቄ ነው
ሃይማኖታዊ ከ characteristically ያነሰ የፍልስፍና: በምን መልኩ እኛ ታሪክ ትርምስ እና ስለ ማድረግ ይችላሉ
ተከታታይ ክስተቶች ግልፅ ትርጉም? ያለፉት እና የወደፊት የሰው ዘር ተሞክሮዎች መካከል ምን ያደርጋል
አንድ አንድ መደርደሪያ ላይ እዘረጋለሁ, አንድ distending ይደውሉ. በመሆኑም እሱ Aristodc የሰጠው ጥቆማ የሚያነሳ (ፊዚክስ 4 14) ይህ
ጊዜ የነፍስ ተሞክሮ ነው, ነገር ግን ወደ ካርዲናል እንደ ‘ትውስታ’ አይቶ ይህን ሀሳብ አዲስ ልማት ይሰጣል
የጊዜ ግንዛቤ.
20 ሙግት ለምሳሌ, የፍልስፍና ትምህርት ቤቶች ውስጥ የቆዩ ክርክሮች ያንጸባርቃል ጊዜ በአግባቡ መሆን አይችልም ከሆነ
ያለፈውን, የአሁኑን, እና የወደፊቱን የተከፋፈለ, ከዚያም ብቻ በውስጡ indivisibility የቀጥታ አማራጭ ይኖራል. ሴክስተስ Empiricus
(Pyrrhonism 3. 143-5 መካከል ይዘረዝራል) በተጠራጣሪዎች ሙግቶች ማጠቃለያዎች መጠበቋ ሁሉም ውይይቶች
ምንም ነገር በዚህ ረገድ አንዳንድ መታወቅ ይችላል ስለዚህ ትርጉመ ውስጥ ጊዜ መጨረሻ,.
ከዚህ በታች 21 እነሆ: ኛ. xxix (39) ያለፈውን, የአሁኑን ስለ አስተሳሰብ ውስጥ ስላላት ‘ባለብዙ መካከል መስተጓጎል’ ላይ,
እና የወደፊቱን, መቼ ለዘላለም እውነታ በአሁኑ ውስጥ simultaneity ነው.
22 እንደ ፕሎቲነስ (4. 4. 12 28-32), አውጉስቲን መካከል የሰጣችሁትን እውቀት ፍች ለማግኘት ይፈቅዳል
ክስተቶች ትርጉም ይልቅ ምክንያት መታገድ ጋር mantic እስኪጠፋቸው ወደ በመንፈስ አነሳሽነት ማስተዋል እንደ የወደፊት.
23 ኦገስቲን አመለካከት ኢስጦይኮች በ ጓጉቼ ነበር.
24 አውጉስቲን የእርሱ ተገቢ ከ የርቀት የእርሱ abstruse ጥያቄዎች ማሰብ የሚችሉ ክርስቲያን ተቺዎች forestalls
መጽሐፍ ቅዱሳዊ ሃያሲና ተግባር, እና ክርስቶስ ግልግሉን invokes ወደ መዳረሻ የሚሰጥ ማን ሊቀ ካህናት
አባቴ ምሥጢር.
25 ፕሎቲነስ (3. 7. 8. 8-19) በተመሳሳይ ይህን አመለካከት ይጥላል. የ አስተያየት ሴንት ባሲል ውስጥ መገኘት ነው. ግን
ኦገስቲን ሲሴሮ ዎቹ በላቲን ስሪት ውስጥ ይገኛሉ ነበር ይህም አእምሮ ፕላቶ የጤሜዎስ (39 CD) ውስጥ ሊኖራቸው ይችላል.
በርካታ ጥንታዊ ጸሐፊዎች, ዘፍጥረት 1 ጸሐፊ ጀምሮ: 14 ቢያስፈልገን, ብለዋል የእኛ ዓመት, ወር, እና
ዘመን የሰማይ አካላት ዑደት ላይ የተመሠረቱ ናቸው. ነገር ግን ኦገስቲን መከራከሪያ ነው ተፈጥሮ በተመለከተ ምንም ፍንጭ
ጊዜ ከዚህ ጀምሮ, ወይም ማንኛውም አካላዊ አካል እንቅስቃሴ የመጣ ሊሆን ይችላል. ጊዜ ጋር ተመሳሳይ አይደለም
አሃዶች ይህም በ እኛ በመደበኛነት ነው ለካ.
26 ፕሎቲነስ (3. 7. 12. 34) ተመሳሳይ ምሳሌ አለው.
27 ፕሎቲነስ 3. 7. 11. 41 አንድ ሕይወት (diastasis) ውጭ ለማሰራጨት ‘እንደ ጊዜ ይናገራል (. አርምስትሮንግ tr) … ሕይወት
ሕይወት አንዱ መንገድ ‘ወደ ሌላ ምንባብ የሆነ እንቅስቃሴ ውስጥ ያለውን ነፍስ. ይህ ጽሑፍ ተጽዕኖ ሊሆን ይችላል
አውጉስቲን የሚለው dislenlio መካከል coining ነው. የ ለማሰራጨት ግን አውጉስቲን ይህን ልቦናዊ ልምድ
successiveness ውስጥ እና የተለያዩ አቅጣጫዎች ውስጥ ነፍስ ውጭ እንዲህ ብሎ ይችላል ዘንድ, አሳማሚ እና አትጨነቁ ተሞክሮ ነው
ጊዜ ጀምሮ ነፃ ሆኖ የመዳን የሚናገር (IX, ከላይ ዝከ. IV (10)). ጭብጥ, ከዚህ በታች እያደገ ነው
በተለይ ቫንጀሚረን ውስጥ. ስለ የቅዱስ ጳውሎስ ቋንቋ ‘ዘርግቶ እየተደረገ’ የት xxix (39) (ፊልጵ. 3: 13) ጋር የተገናኘ እንዲሆን
ፕሎቲነስ ሀሳብ (6. 6. 1.5) ጋር, ባለብዙ በአንድ ውስጥ ሊራዘም ‘አንድ ጊዜ አንዱ ወድቆ ነው እና ነው
መበተንን ነበር ‘.
28 አምብሮስና ዎቹ ምሽት መዝሙርም.
29 ፕሎቲነስ (3. 7. 11): ጊዜ ወደ ሌላ የሕይወት አንዱን ሁኔታ ከ ነፍስ ማለፊያ ነው, እና ውጭ አይደለም
ነፍስ.
ኛ በላይ 30 ይመልከቱ. xxvi (33).
ታሪካዊ ሂደት 31 ኦገስቲን ምስል ብዙ በነፋሻ ጋር, አንድ የሚፈስ ወንዝ ወይም ወንዞች ነው

Amazon e il logo di Amazon sono marchi di Amazon.com, Inc., o delle sue affiliate.