Indipendente 10680 WireE stato molto tempo da qua

TheMummichogblog è un partecipante al Amazon Services LLC Associates programma, un programma di affiliazione pubblicitario progettato per fornire un mezzo per siti per guadagnare tariffe pubblicitarie con la pubblicità e il link al amazon.com. Amazon, il logo di Amazon, AmazonSupply, e il logo AmazonSupply sono marchi di Amazon.com, Inc. o delle sue affiliate.

Independent 10,680 / Wire

————————————————–

Bebas 10.680 / Kawat

Ieu geus lila saprak éta geus fallen mun kuring keur blog teka ku Kawat.

Kuring kapanggih ieu janten hiji nikmat, henteu overly taxing, teka mun kick off tugas abdi blogging dina 2021.

Salaku dinten téh Salasa, téma téh bisa diperkirakeun, sarta salah ieu téh gampang titik nu loba: grid nu ngandung loba rujukan pikeun anggur, kumaha eta dijieun jeung kumaha eta anu dikonsumsi. Memang jumlah rada impressive tina eusi tematik geus diakomodir dina grid nu.

Kuring tukang-leuwih-di dinten éta éntri intersecting di 6, 11 sarta 13, kahiji dua diantarana nya biasa mun kuring tapi bisa digawé kaluar satisfactorily ti wordplay nu.

Abdi clues favorit dinten éta 4, pikeun pamakéan “pitchers”, nu diteundeun kuring guessing keur umur; 13 pikeun nyieun kuring seuri nalika Penny nu tungtungna turun; sarta 12 sarta 23 duanana keur smoothness beungeut.

* (…) nunjukkeun hiji anagram; definisi anu italicised; // misahkeun definisi di clues sababaraha-harti

di peuntas

01 DOCILE Mudah pikeun ngatur maok catetan ti abode
DO <mi> CILE (= abode); “Maok catetan (= mi)” hartosna hurup “mi” anu turun

04 CHAMPERS Posh barang salaki nunda kana pitchers
H (= salaki) dina CAMPERS (= “pitchers”, i.e. pamadegan anjir pitching!)

10 MARVELED penerbit Komik ditinggalkeun, redaktur ieu amazed
Marvel (= penerbit komik) + L (= ditinggalkeun) + ED (= redaktur)

serelek 11 SOAVE Verona ngeunaan espresso rata
Disumputkeun ( “tina”) dina “espresSO rata”; Soave mangrupakeun garing, bulak anggur bodas ti wilayah wétan leutik of Verona, ku kituna “serelek Verona urang (alkohol)”

12 ngan Sanggeusna dina proyék ku rumbah a
S (= hasil, dina obituaries) dina JUT (= proyék, lengket kaluar); e.g. Kuring ngan dijieun = I dijieun ku rumbah a

13 TRANSACTOR Player nu urang sugan switched sisi meunang cih
Cryptically, pamaén ( “aktor”) anu keur sugan switched sisi, i.e. kungsi robah kelamin, bisa dijelaskeun salaku “trans-aktor”!

15 panén ngumpul hears siaran TV
* (HEARS TV); “Siaran” nyaeta indikator anagram

16 kéju Sakeudeung keprok Cheshire kidul-wétan meureun
CHEE <r> (= keprok; “sakeudeung” hartosna hurup panungtungan turun) + SE (= kidul-wétan)

19 SWOOPS Hampura sanggeus kosong acara nosedives
S <ho> W ( “suwung” hartosna sagala tapi mimitina sarta hurup panungtungan nu turun + Haduh (= punten, salaku exclamation)

21 Polemik Staf lalaki bug jigana nyiptakeun kontrovérsi
Kutub (= staf, rod) + mic (= bug mungkin, i.e. hiji mikropon disumputkeun)

22 ekowisata Cruise teuing angkleung-angkleungan di deukeut Malta pikeun spotting lauk paus?
* (Cruise teuing) + M (= Malta); “Angkleung-angkleungan” nyaeta indikator anagram; spotting lauk paus bisa digambarkeun salaku wangun ekowisata

25 Mead ibu recalled neureuy inuman énérgi
E (= énergi) dina mad (bendungan = indung, ti kuda; “recalled” nunjukkeun ngabalikeun)

pertahanan 27 alibi Bimbo rutin interrupts petinju urang
<B> I <m> B <o> ( “rutin” hartosna hurup séjén ngan) dina Ali (= petinju, i.e. Muhammad Ali)

28 tabel anggur maréntahkeun balti anyar jeung booze wétan
* (NEW BALTI) + E (= Wétan); “Maréntahkeun” nyaeta indikator anagram

29 hiburan risalah Free mangrupakeun dasarna karya mirah
Ngubaran (= gratis hiburan, i.e. mayar kanggo ku batur) + IS + <ch> E <ap> ( “dasarna” hartosna huruf tengahna wungkul)

30 GUTROT Dina Rhineland, éta plonk beureum alus
Gut (= alus, dina Jerman, ku kituna “dina Rhineland”) + jadi ruksak (= beureum, dina Jerman); gutrot téh kasar, alkohol mirah, ku kituna “plonk”

turun

01 DEMIJOHN Botol Béntang Moore na Travolta
Demi (= Moore, i.e. Amérika aktris) + John (= Travolta, i.e. aktor Amérika)

opener tim 02 alat keur ngalaan cocok botol Irlandia County urang
Cork urang (= Irlandia county urang) + awak (= tim)

03 LEES Python kapanggih dina sedimen
<C> LEES <e> (= Python, i.e. John Cleese, ti Monty Python urang Flying sirkus); “Dis-katutup” hartosna munggaran tur hurup panungtungan anu turun

05 pihak HEDONIC Bacchanalian dicekel ku bikangna di muatan
[DO (= katilu) dina hen (= bikang)] + I / C (= di muatan); hedonic mangrupakeun sinonim pikeun hedonistic

06 toko kontraktor MUSCADELLE salah anggur konci
[A (= salah) + del (= konci, i.e. ngahapus kana keyboard a)] dina otot (= kontraktor); muscadelle mangrupakeun anggur rupa anggur bodas

07 EXALT Puji Ngumbara heubeul sanggeus ngalaman tip-off?
EX- (= heubeul, urut) + <s> Alt (= Ngumbara; “sanggeus ngalaman tip-off” hartosna hurup kahiji turun)

08 SHERRY ngumbara ka buruan sepi – ayeuna teh ngarupakeun pertahanan
ERR (= ngumbara) dina [SH (= (jadi) sepi) + Y (= buruan)]; sherry téh anggur ngarupakeun pertahanan

09 CLARET alkohol Rada hadé bisa dilayanan up
Disumputkeun ( “rada) jeung vertikal malikkeun (” bisa dilayanan up “) dina” hadé alkohol “; semi- & hartina

14 OENOLOGIST Ahli salah ngagaduhan Lois dina kaayaan hiji
* (Salah ngagaduhan Lois); “Dina kaayaan” anu indikator anagram; hiji oenologist mangrupakeun ahli anggur

17 SOMMELIER palayan Tenun langkung ngampar sabudeureun luhureun menu
M <enu> ( “luhureun” hartina hurup kahiji wungkul) dina * (perenahna MORE); “Anyaman” nyaeta indikator anagram; sommelier ngarupakeun palayan anggur di restoran

18 asam test pamungkas decider sahiji pulisi a departmental cocog?
Cryptically, “a CID (= Pidana investigations Department) test” bisa digambarkeun salaku hiji patandingan departmental pulisi

20 SPRITES Elvish rahayat spin di tempat
PR (= spin, i.e. humas) dina loka (= tempat)

21 maot ku malire tikét on unoccupied Bentley
Pass (= tikét, diturutan) + B <entle> Y ( “unoccupied” hartosna sagala tapi mimitina sarta hurup panungtungan nu turun)

22 Transfer DECANT Ngabuburit duo Geordie dina kotak
ANT na DEC mangrupakeun hiji “Geordie duo dina kotak”; “Ngabuburit” nunjukkeun yén dua ngaran anu swapped babak

24 OVINE Sheepish bearer buah anggur bearing nanaon
O (= nanaon, pictorially) + Vine (= bearer buah anggur)

Kaca home 26 Peru Paddington urang mimitina enrages rugbi rail
P (= kaca) + E <nrages> Sunda <ail> U <nion> ( “mimitina” hartosna hurup kahiji wungkul anu dipaké); Paddington Bear asalna ti Peru di carita nu barudak ku Michael Bond

Independent 10,680 / Wire

————————————————–

Independent 10680 / Wire

Imekuwa muda mrefu tangu imeshuka kwangu kublogu puzzle kwa Wire.

Nilipata hii kuwa kufurahisha, si overly Kuandikishwa, puzzle na kick off wajibu wangu mabalozi mwaka 2021.

Kama leo ni Jumanne, mandhari ni ya ilivyotarajiwa, na hii ni moja rahisi doa kwamba wengi: gridi ina marejeo mengi ya mvinyo, ni jinsi gani alifanya na jinsi ni zinazotumiwa. Kwa kweli, badala ya kuvutia kiasi cha maudhui kimaudhui imekuwa kushughulikiwa katika gridi ya taifa.

Amazon e il logo di Amazon sono marchi di Amazon.com, Inc., o delle sue affiliate.