SVILUPPARE PUNTI CHIAVE DI FORZAUna volta che hai

TheMummichogblog è un partecipante al Amazon Services LLC Associates programma, un programma di affiliazione pubblicitario progettato per fornire un mezzo per siti per guadagnare tariffe pubblicitarie con la pubblicità e il link al amazon.com. Amazon, il logo di Amazon, AmazonSupply, e il logo AmazonSupply sono marchi di Amazon.com, Inc. o delle sue affiliate.

———

Razvijejo stroge Ključne točke
Ko ste načrtovali svoje sporočilo, je razvil svoj namen, in razumeti občinstvo, ste v položaju, da ugotovi, meso in krompir vaše predstavitve, z vaš cilj vedno pa preusmeriti znanja in vedenja občinstva.

“Kaj naj rečem?” To je vedno dobro vprašanje, ko ste načrtovanju predstavitev. Morda imate veliko sporočilo vrhnji v mislih, veliko idejo za delnico, ampak kaj pravzaprav povedati?

Najboljši način za razvoj vsebin za telo predstavitve je, da ga Brainstorm. Ne pozabite, da je veliko že naučili z analizo občinstvo, razmišljanje o tem, kaj morajo vedeti, kot tudi vprašanja, ki jih morda vprašati, tako da boste imeli veliko vrtenjem vsebine okoli v tvoji glavi. Zdaj smo morali priti ven in organizirano.

Obstajajo tri dele za učinkovito predstavitev: uvod, telo in zaključek. Začnemo s telesom, da se najprej dobili naše najbolj ključnih privlačnih točk ven. To bo potem vodil nas ustvariti zelo močan uvod in zaključek.

Tukaj je nekaj brainstorming metode, da poskusite:

Pridobite vse misli iz glave na Post-njeno, da se dotaknete ven na tipkovnici, ali pa uporabite palcema na vaš pametni telefon-kar je najbolj udoben za vas.

Pogovorite se, kakor hitro lahko in posneti svoj glas, nato pa ga preoblikuje.

Prišli do čim več idej, kot jih lahko, kakor hitro je mogoče.

Ne sodite svoje ideje. Samo snemanje jih, ko pridejo. Če ste zaskrbljeni rekel neumna stvari, boste morda na koncu rekel nič.

Predstavljajte si, da ste razpravljamo nekoga, ki misli, da ste off bazo, in imate šestdeset sekund, da branijo svoj položaj. Posneti sami.

Začetek kjerkoli. Saj ni treba začeti na začetku svoje predstavitve.

Brain znanstveniki zdaj vemo, da nova spoznanja prišli na trenutke, kot ti. “Aha!” Trenutek pogosto izkušnje spremlja “gama spike” -a nenadne bliskavico aktivnosti gama valov čez neocortex, možganske ustvarjalnosti centra. Te gama trni zgodi naključno, običajno ko “spustite” problema in samo prostega sodelavec okoli njega. [21] To je, kako hitro brainstorming dela. Z vse super zbiranje informacij, da si že, vaši možgani zrel za sintetiziranje in dobili svoje najboljše ideje zunaj točno tisto, kar potrebujete, da podpirajo svoj namen.

Za svojo novo predstavitev, Tad odločil, da napišete ideje hitro na Post-it. Prednost tega pristopa je, da bi lahko skupino in urediti zapiske, ko je končal brainstorming. Glej opombe tad na naslednji strani.

 

Zdaj TAD Njegova naloga je bila, da bi te ideje neko strukturo.

Najprej jih je dal v logične skupine in dal nalepko za vsako skupino.

Potem je urejen ideje iz vsake skupine v vrstnem redu, ki se je zdelo logično, da se mu je: začeti s podatki, povedati, kako je prišel do podatkov, in nato razlago podatkov (glej svoj končni vrstni red na naslednji strani).

Na zadnjem Tad imeli svoje ideje organizira, in to ga je le približno pol ure, da to delo. Čeprav so bili podatki tehnična, bi predstavitev preprosta: Njegov novi dirke obleka je hitreje kot kateri koli drugi obleki, se lahko dokaže, da je

 

hitreje, lahko pa je povedal, zakaj je bil hitrejši. To je bilo vse njegove poslušalce, ki so potrebni, da preusmeriti svojo paradigmo. Vse, kar bi bilo več nereda samo svoje možgane, blatna vpliv podatkov, in odloži odločitev.

Poskusite sami. Ideja svoje ideje in nato skupina njih. Kje vidite povezave med vaše ideje? Shoot za največ tri glavne skupine, nato pa poskrbi ideje, da bi v vsaki skupini. Te skupine bodo postale glavne teme predstavitve.

Three je čar
Zakaj Tad prišli do treh skupinah idej? Zakaj ne štiri ali pet ali šest?

Ker je pameten. Ve moč “tri”. Psihologi so ugotovili, da trije zahtevki so, ko poskušate prepričati nekoga prepričljiv, dva sta pogosto ni dovolj, ampak štiri preveč. Profesorji Suzanne B. Shu in Kurt A. Carlson recimo, “Več trditve so boljši do četrtega zahtevka, v tem času [poslušalci] videli vse zahtevke s skepso.” Raziskovalci pravijo temu učinkovati “čar tri,” in sumijo, da ima nekaj opraviti s tem, koliko se lahko povprečna oseba ravnati v kratkoročni spomin. [22]

Seveda, so velike komunikatorji vedno znanega o čar treh; zato se pogosto prisotne tri ideje, tri glavne točke, ali tri ugotovitve, da podpirajo zahtevek. Lincoln je govoril o “vladi ljudi, od ljudi in za ljudi.” Francoska govorijo o “svobode, enakosti in bratstva.” Cezar je rekel: “Prišel sem, sem videl, sem osvojil.” (Obvestilo smo samo ti je dal tri primere.)

“Nihče ne more zapomniti več kot tri točke.”

-Philip Crosby

Zgodbe, pesmi in šale so polni trojk ( “Trije moški hodi v bar …”). Naravoslovec Diane Ackerman razmišlja o tem vzorcu: “Mi smo tako v ljubezni z vzorci, ki jih obsesivno ustvarili sami, pogosto v Trojke, kot zjutraj, opoldne in zvečer; tri čudne sestre Macbeth je; trije modreci; pripravljeni, pozor, zdaj; Sonata je tridelni obliki; Duh je podelitev tri želje; majhne, ​​srednje in velike; ABC; Zlatolaska in trije medvedi; tri malo prašičev; in tako naprej. Tri zdi, da je naš vzorec izbire. “[23]

Ne pozabite, da smo rekli, vaša predstavitev je v treh delih; intro, telo in zaključek. Sedaj imate tri ključne točke v telesu, ki podpirajo svoj namen. Zdaj ste se odločili, kaj da bi jih dal v.

Trojna formula
Kako bi morali predstaviti svoje točke?

Vemo, da ljudje spominjajo prve in zadnje stvari, ki jih slišite. Prav tako ne pozabite, ponovljene. Princip je preprost: Naredite svojo točko prva in zadnja ponovitev bo pomagalo ljudje spominjajo in jo razumeti.

Vsi vemo, da je spomin utor, da se spomnimo samo bitov in kosov, kar smo slišali, in da je veliko tega, kar mislimo, da se spomnimo, je narobe. Psihologi pravijo, “Od zaznavanja do spomina obstaja več možnosti za informacije, ki se nepravilno kodiran” [24] -in drugimi besedami, občinstvo samo ne bodo dobili prav, če si zmanjšal nazaj na svoje priložnosti, da te narobe razumel.

To pomeni najprej rekel, kaj želite, da se spomnimo, in ponavljanje zadnje. To daje poudarek na ključnih točk. Prav tako morate upočasniti in govori jasno, ko poda ključne točke. Po CUNY profesor in strokovnjak za digitalno komunikacijo Cathy Davidson, “Ko uvesti izdelek na začetku komercialne in ko dostaviti poanta na koncu, vaša dikcija je veliko počasnejši in vaše besede so skrbno e-nuna-ci -a-ted. «[25]

Amazon e il logo di Amazon sono marchi di Amazon.com, Inc., o delle sue affiliate.