SVILUPPARE PUNTI CHIAVE DI FORZAUna volta che hai

TheMummichogblog è un partecipante al Amazon Services LLC Associates programma, un programma di affiliazione pubblicitario progettato per fornire un mezzo per siti per guadagnare tariffe pubblicitarie con la pubblicità e il link al amazon.com. Amazon, il logo di Amazon, AmazonSupply, e il logo AmazonSupply sono marchi di Amazon.com, Inc. o delle sue affiliate.

Tilu urang nu Charm
Naha teu Tad datang nepi ka tilu grup gagasan? Naha henteu opat atanapi lima atawa genep?

Kusabab manéhna pinter. Anjeunna terang kakawasaan “tilu”. Psikolog geus kapanggih yén, nalika nu nuju nyobian ngolo-ngolo batur, tilu klaim anu persuasif, dua nu mindeng teu cukup, tapi opat anu loba teuing. Profesor Suzanne B. Shu jeung Kurt A. Carlson sebutkeun, “klaim More anu hadé nepi ka ngaku kaopat, di mana waktos [listeners] tingali sagala klaim ku skepticism”. Para panalungtik nelepon éfék ieu “pesona tina tilu” sarta nyangka eta boga hal ngalakonan jeung sabaraha baé rata tiasa ngadamel dina mémori jangka pondok. [22]

Tangtu, communicators hébat geus salawasna dipikawanoh ngeunaan pesona tina tilu; éta naha maranéhna mindeng hadir tilu gagasan, tilu titik utama, atawa tilu papanggihan mun ngarojong ngaku a. Lincoln spoke tina “pamaréntah anu urang, ku urang, jeung keur urang.” The French nyarita tina “kamerdikaan, sarua, sarta fraternity”. Caesar ngomong, “Kuring datang, kuring ragaji, abdi ngawasa”. (Aya bewara kami ngan masihan anjeun tilu conto.)

“Hiji No can apal leuwih ti tilu titik.”

-Philip Crosby

Carita, tembang, jeung guyonan nu pinuh ku threes ( “Tilu guys leumpang kana palang …”). Naturalis Diane Ackerman ngagambarkeun on pola kieu: “Simkuring jadi asih pola nu urang obsessively nyieun urang sorangan, mindeng di threesomes, kayaning isuk, beurang, jeung peuting; tilu sadulur aneh Macbeth urang; tilu lalaki wijaksana; siap, pakakas, buka; sonata a Éta formulir tilu-bagian; jin éta urang granting tilu kahayang; leutik, sedeng, sarta ageung; ABCs; Goldilocks jeung tilu biruang; tilu babi saeutik; teras salajengna. Tilu sigana pola kami tina pilihan “. [23]

Inget, urang nyarios presentasi anjeun aya dina tilu bagian; nu intro, awak, sarta tamat. Ku kituna ayeuna, anjeun kudu tilu titik konci dina awak kana ngarojong Tujuan Anjeun. Ayeuna mutuskeun urutan naon nyimpen aranjeunna dina.

Tripel S Formula
Kumaha kudu hadir titik anjeun?

Urang terang yen urang apal hal mimiti jeung panungtung maranéhna ngadéngé. Éta ogé apal informasi diulang. prinsipna nyaeta basajan: Jieun titik Anjeun mimiti jeung panungtung-pengulangan bakal ngabantu urang apal tur ngartos eta.

Urang sadayana apal yen memori nyaéta leaky, éta urang apal ngan bit jeung potongan kumaha urang ngadenge, sarta yén loba naon urang pikir urang apal anu salah. Psikolog nyebutkeun, “Ti persépsi ingetan aya sababaraha kasempetan pikeun informasi bisa leres disandikeun” [24] -in kecap sejen, panongton ngan moal meunang deui katuhu iwal mun motong deui kasempetan maranéhna pikeun salah harti anjeun.

Anu hartosna nyebutkeun heula naon rék jalma pikeun nginget-na repeating eta tukang. Ieu méré titik konci tekenan. Anjeun oge kedah ngalambatkeun turun na nyarita jelas mun anjeun nganterkeun titik konci. Numutkeun profesor CUNY tur ahli dina komunikasi digital Cathy Davidson “Lamun anjeun ngenalkeun produk nu aya di awal komérsial jeung pas nganteurkeun garis punch di ahir, diksi anjeun teuing laun tur kecap anjeun anu taliti e-nun-ci -a-Ted “. [25]

Anjeun kudu nangtang tiap titik konci, ngarojong eta, sarta nyimpulkeun eta. Urang nelepon yén Formula Triple S.

Nu dua conto ieu mangrupa gampang ngartos?

Conto 1:
“The zippers na seams disimpen pikeun ngangkat faktor perméabilitas ku ngeunaan 2 liter per méter kuadrat per detik. Sajaba ti, jas nu rada undersized sabab ukuran kakuatan anu sénsitip kana ukuranana jas sarta nyieun béda ngeunaan 7 persén di sered aerodinamika, sakumaha slide ieu nunjukkeun. Ku undersizing bisa ningkatkeun perméabilitas ku sahanteuna 2 liter na meureun leuwih. Tapi nu narabas nyata mangrupakeun textured, struktur sharkskin dimpled-knit. Dina hiji mikroskop éléktronik dina torowongan angin Struktur ieu mucunghul ngaktipkeun ngeunaan 7 liter perméabilitas tambahan leuwih tangtu glide 250-méter. ”

Conto 2:
“Jas The dirancang pikeun jadi kira 11 liter leuwih permeabel ti cocog sejenna dina pasaran. Di dieu nu kumaha eta ngarecah:

“Urang meunang 7 liter tina rarancang narabas urang ngagunakeun textured, sharkskin dimpled-knit, nu urang dibuktikeun maké hiji mikroskop éléktron dina torowongan angin simulating tangtu glide 250-méteran.

“Urang meunang 2 liter leuwih ku rada undersizing nu jas, nu ogé potongan ngeunaan 7 persen tina sered aerodinamika.

“Jeung kami meunang 2 liter leuwih per méter kuadrat per detik ku redesigning nu zippers na seams.

“Éta nambahan nepi ka 11 beuki liter perméabilitas tinimbang jas lianna.”

 

Naon maneh aya bewara yén mah béda antara dua versi?

Nu hiji téh leuwih kaharti? Naha?

Naon Tujuan teu nyimpulkeun ngawula?

Sanajan sacara rinci anu kacida teknis, lolobana urang tiasa nuturkeun Conto 2 leuwih hadé ti Conto 1. titik konci asalna nepi hareup ( “anjeun meunang 11 langkung liter hawa kalawan jas kami”); lajeng sanggeus tilu item data ngarojong, kalimah ringkesan dasi ruku dina iket.

Bewara dina kaca 71 sabaraha Tad dipaké alat Nu Ngarencana ngamekarkeun titik konci ieu.

prinsipna dieu téh basajan: Repeating titik hiji ngajadikeun eta gampang diinget. Ngaliwatan pengulangan nu semén kana brains maranéhanana éta wawasan anyar, nu “AHA!” moment anu shifts paradigma a. persuaders profésional anu ogé sadar prinsip ieu; sakumaha Malcolm Gladwell nyebutkeun, “Paham naon Nike jeung Coca-Cola ngartos: yén lamun maranéhna bisa nyieun merek maranéhna ubiquitous-lamun aranjeunna tiasa moyok aranjeunna dina baliho, dina mintonkeun produk jero toko grocery, on genah-toko jandéla, dina sisi wangunan , dina kaos jeung caps baseball, dina hoods jeung roofs mobil balap, dina nyebar warni dina rumaja majalah-maranéhna bisa nyieun surat maranéhna teu mungkin malire. rusiah teh teu tipu daya tapi pengulangan, moal artful spinning tapi diomongkeun polos. “[26]

Tujuanana anjeun sangkan pesen anjeun mungkin malire, kalibet jeung reengage nu brains of listeners Anjeun. Sadérék nu ku nyarios, ngarojong, sarta nyimpulkeun tiap titik konci.

Anjeun tiasa make Formula Triple S ieu loba situasi komunikasi, teu ngan dina presentasi formal. Paké eta lamun boss Anjeun miwarang anjeun pertanyaan, nalika nu nuju ngarespon dina rapat, nalika anjeun dina telepon sareng klien. Rumus mantuan listeners Anjeun apal tur ngarti titik Anjeun.

Dina presentasi Amita urang, manéhna bébéja pembeli nya aranjeunna pernah bakal mibanda leuwih atawa kirang inventory ti aranjeunna diperlukeun. Manehna datang nepi ka tilu titik ngarojong ngaku yén sarta dipaké dina Formula Triple S rencana kaluar eta titik. (Tempo cara titik konci Amita urang nu pegat kaluar dina ilustrasi anu dimimitian di handap.)

Amita nétélakeun carita keur ngayakin kumaha béda parusahaan dirina tina has produsén-tinimbang ngabalukarkeun masalah pikeun konsumén dirina salaku “batur” teu, manéhna geus ngarengsekeun aranjeunna. Tur ayeuna manehna boga tilu titik ngarojong kuat.

Amazon e il logo di Amazon sono marchi di Amazon.com, Inc., o delle sue affiliate.