SVILUPPARE PUNTI CHIAVE DI FORZAUna volta che hai

TheMummichogblog è un partecipante al Amazon Services LLC Associates programma, un programma di affiliazione pubblicitario progettato per fornire un mezzo per siti per guadagnare tariffe pubblicitarie con la pubblicità e il link al amazon.com. Amazon, il logo di Amazon, AmazonSupply, e il logo AmazonSupply sono marchi di Amazon.com, Inc. o delle sue affiliate.

 

Nu Tad uppgift var att ge dessa idéer viss struktur.

Först satte han dem i logiska grupper och gav en etikett till varje grupp.

Sedan ordnade han idéerna i varje grupp i en ordning som verkade logiskt honom: börja med uppgifterna, berättar hur han fick uppgifterna, och sedan förklara data (se hans sista order på nästa sida).

Äntligen Tad hade sina idéer organiseras, och det tog honom bara ungefär en halv timme att göra detta arbete. Även om detaljerna var tekniskt skulle presentationen vara enkel: Hans nya racing suit var snabbare än någon annan färg, kunde han bevisa det var

 

snabbare, kunde han berätta varför det var snabbare. Detta var alla hans lyssnare som behövs för att flytta sin paradigm. Något mer skulle bara röran deras hjärnor, lerigt effekterna av data, och fördröja ett beslut.

Prova själv. Brainstorm egna idéer och sedan gruppera dem. Där ser du sambanden mellan dina idéer? Shoot för högst tre huvudgrupper, sedan ordna idéerna i ordning inom varje grupp. Dessa grupper kommer att bli de viktigaste ämnena för din presentation.

Tre talet Charm
Varför kom Tad kommit med tre grupper av idéer? Varför inte fyra eller fem eller sex?

För att han är smart. Han känner kraften i ”tre”. Psykologer har funnit att när du försöker övertyga någon, tre påståenden är övertygande, två är ofta inte tillräckligt, men fyra är alltför många. Professorer Suzanne B. Shu och Kurt A. Carlson säga ”Fler påståenden är bättre tills den fjärde kravet, då [lyssnare] se alla fordringar med skepsis.” Forskarna kallar denna effekt ”charm tre”, och misstänker att det har något att göra med hur mycket den genomsnittliga personen kan hantera i korttidsminnet. [22]

Naturligtvis har stora kommunikatörer alltid känt om charmen med tre; det är därför de ofta närvarande tre idéer, tre huvudpunkter, eller tre iakttagelser att stödja en fordran. Lincoln talade om ”regering av folket, av folket och för folket.” Den franska talar om ”frihet, jämlikhet och broderskap”. Caesar sade: ”Jag kom, jag såg, jag segrade.” (Märker vi bara gav dig tre exempel.)

”Ingen kan minnas mer än tre poäng.”

-Philip Crosby

Berättelser, låtar och skämt är fulla av treor ( ”Tre killar går in i en bar …”). Natura Diane Ackerman reflekterar över detta mönster: ”Vi är så kär i mönster som vi överdrivet skapa vår egen, ofta i trekanter, såsom morgon, middag och kväll; Macbeth tre konstiga systrar; de tre vise männen; klara färdiga gå; en sonat är tredelad form; anden är att bevilja tre önskningar; små, medelstora och stora; ABC; Guldlock och de tre björnarna; de tre små grisarna; och så vidare. Tre verkar vara vårt mönster val ”. [23]

Kom ihåg att vi sa presentationen består av tre delar; intro, kroppen, och slutsatsen. Så nu har du tre viktiga punkter i kroppen för att stödja ditt syfte. Nu kan du bestämma vad för att sätta dem i.

Trippel S Formel
Hur ska du presentera dina poäng?

Vi vet att folk kommer ihåg den första och sista saker som de hör. De minns också upprepad information. Principen är enkel: Gör din punkt första och sista upprepningen kommer att hjälpa människor att komma ihåg och förstå det.

Vi vet alla att minnet är läckande, att vi kommer ihåg bara bitar av vad vi hör, och att en hel del av vad vi tror att vi kommer ihåg är fel. Psykologer säger: ”Från uppfattning i minnet det finns flera möjligheter till information som skall felaktigt kodad” [24] -I andra ord, publiken bara inte få det rätt om du skära ned på deras möjligheter att missförstå dig.

Det innebär att säga först vad du vill att folk ska komma ihåg-och upprepa det sist. Detta ger viktiga punkter betonas. Du bör också sakta ner och tala tydligt när du levererar de viktigaste punkterna. Enligt CUNY professor och expert på digital kommunikation Cathy Davidson, ”När du introducera produkten i början av den kommersiella och när du levererar punch rad i slutet, är din diktion mycket långsammare och dina ord är noggrant e-nun-ci -a-ted.”[25]

Du bör ange varje viktig punkt, stöder det, och sammanfatta det. Vi kallar det Triple S Formula.

Vilken av dessa två exempel är lättare att förstå?

Exempel 1:
”De dragkedjor och sömmar är placerade för att höja permeabiliteten faktorn med ca 2 liter per kvadratmeter per sekund. Dessutom är dräkten något underdimensionerad, eftersom kraftmätningar är känsliga för kostym storlek och göra en skillnad av omkring 7 procent i luftmotstånd, eftersom denna glid indikerar. Genom dimensionering kan vi förbättra permeabilitet med minst 2 liter och kanske mer. Men det verkliga genombrottet är en strukturerad, dimpled sammansvetsad hajskinn struktur. Enligt ett elektronmikroskop i vindtunneln förefaller denna struktur för att möjliggöra ca 7 liter ytterligare permeabilitet över ett 250-meters glidbanan.”

Exempel 2:
”Dräkten är avsedd att vara ungefär 11 liter mer genomsläpplig än andra kostymer på marknaden. Såhär bryter ner:

”Vi får 7 liter från vår banbrytande design med strukturerad, dimpled sammansvetsad hajskinn, som vi visade med hjälp av ett elektronmikroskop i en vindtunnel som simulerar en 250 meter glidbanan.

”Vi får ytterligare 2 liter med något dimensionering dräkten, som också klipper cirka 7 procent av luftmotståndet.

”Och vi får ytterligare 2 liter per kvadratmeter per sekund genom omkonstruktion av blixtlås och sömmar.

”Det blir upp till ytterligare 11 liter permeabilitet än någon annan färg.”

 

Vad gjorde du märker att skiljer sig mellan de två versionerna?

Vilket är mer begripligt? Varför?

Vilket syfte har sammanfatta tjäna?

Även om detaljerna är mycket tekniska, kan de flesta av oss följa exempel 2 mycket bättre än exempel 1. Det viktiga kommer up front ( ”du får ytterligare 11 liter luft med vår kostym”); sedan efter tre poster av underlag, slipsar sammanfattningen meningen fören på förpackningen.

Meddelande på sidan 71 hur Tad använde planerare verktyg för att utveckla denna avgörande punkt.

Principen här är enkel: Upprepa en punkt gör det lättare att komma ihåg. Genom repetition du cement i deras hjärnor den nya Insight, den ”aha!” ögonblick som skiftar ett paradigm. Professionella Persuaders är väl medvetna om denna princip; som Malcolm Gladwell säger: ”Förstå vad Nike och Coca-Cola förstå: att om de kan göra sina varumärken överallt-om de kan gips dem på skyltar, på produkt skärmar inuti livsmedelsbutiker, på bekvämlighet-skyltfönster, på sidorna av byggnader på T-shirts och kepsar, på huvar och tak av racerbilar, i färgglada sprider sig i teen tidskrifter, de kan göra sitt budskap omöjligt att ignorera. Hemligheten är inte bedrägeri, men upprepning, inte konstnärlig spinning men vanligt tal.”[26]

Amazon e il logo di Amazon sono marchi di Amazon.com, Inc., o delle sue affiliate.