SVILUPPARE PUNTI CHIAVE DI FORZAUna volta che hai

TheMummichogblog è un partecipante al Amazon Services LLC Associates programma, un programma di affiliazione pubblicitario progettato per fornire un mezzo per siti per guadagnare tariffe pubblicitarie con la pubblicità e il link al amazon.com. Amazon, il logo di Amazon, AmazonSupply, e il logo AmazonSupply sono marchi di Amazon.com, Inc. o delle sue affiliate.

Triple S Formula
Hogyan kell bemutatni a pontokat?

Tudjuk, hogy az emberek emlékeznek az első és az utolsó dolog, amit hallanak. Azt is emlékszem ismételt információkat. Az elv egyszerű: Tedd pont első és az utolsó az ismétlés segít az emberek emlékeznek, és megérteni.

Mindannyian tudjuk, hogy az emlékezet lyukas, hogy emlékezzen csak darabokból, amit hallunk, és hogy egy csomó, amit úgy gondoljuk, hogy emlékezzen a baj. A pszichológusok azt mondják, „A felfogás, hogy a memória van több lehetőséget információ helytelenül kódolt” [24] vagyis más szavakkal, a közönség csak nem fog ez jobb, ha nem visszafogják lehetőségeket félreértenek.

Ez azt jelenti, mondván először, mit akar az emberek emlékezni-és megismételjük a múlt. Ez adja a fő pontokat hangsúlyt. Azt is meg kell lassítani, és beszéljen világosan, ha szállítani a legfontosabb pontokat. Szerint CUNY professzor és szakértői a digitális kommunikáció Cathy Davidson: „Amikor be a terméket elején a kereskedelmi és mikor adja ki a poénra végén, az előadásmód sokkal lassabb, és a szavak gondos e-apáca-ci -A-ted.”[25]

Meg kell jelölni minden lényeg, támogatja azt, és össze is. Hívjuk, hogy a Triple S Formula.

Az alábbiak közül melyik két példa könnyebben érthető?

1. példa:
„A cipzár és varratok vannak elhelyezve, hogy növelje a permeabilitás faktor körülbelül 2 liter per négyzetméter per másodperc. Továbbá, a ruha kissé aluli mert erőmérések érzékenyek ruha mérete, és a különbség körülbelül 7 százalék légellenállás, mint ezt a diát jelzi. By alulméretezés tudjuk fokozza permeabilitás legalább 2 liter és talán több. De az igazi áttörést egy texturált, gödrös kötött cápabőr szerkezetét. Elektronmikroszkóp alatt mikroszkóp a szélcsatornában ez a struktúra feltételezhetően lehetővé teszi, mintegy 7 liter további permeabilitás egy 250 méteres siklás során.”

2. példa:
„A ruha úgy tervezték, hogy körülbelül 11 liter jobban áteresztő, mint más illik a piacon. Itt van, hogyan oszlik meg:

„Kapunk 7 liter a mi forradalmian új kialakítással felületmintázattal, gödrös kötött cápabőr, amit bizonyult elektronmikroszkóppal szélcsatornában szimuláló egy 250 méteres siklás során.

„Kapunk még 2 liter enyhén alulméretezés a ruha, ami szintén csökkenti mintegy 7 százaléka a légellenállás.

„És mi fog még 2 liter négyzetméterenként másodpercenként átalakítását a cipzár és varratok.

„Ez pontosan 11 több liter áteresztőképesség, mint bármely más ruha.”

 

Mit észre, hogy más a két változat között?

Melyik az érthetőbb? Miért?

Milyen célt szolgál összefoglaló?

Bár a részletek nagymértékben technikai, a legtöbben követheti 2. példa sokkal jobb, mint az 1. példában lényeg jön front ( „kapsz még 11 liter levegő a mi suit”); majd három tétel alátámasztó adatokat, az összefoglaló mondat köt az íj a csomagot.

Közlemény a 71. oldalon, hogy hogyan Tad használta a tervező eszköz fejleszteni ezt lényeg.

Az elv egyszerű: a pontok ismétlése könnyebb megjegyezni. Ismétlés akkor cement agyukat az új betekintést, a „aha!” pillanattól kezdve, hogy eltolja a paradigmát. Szakmai persuaders tisztában vannak ennek az elvnek; Malcolm Gladwell azt mondja: „Értsd meg, amit a Nike és a Coca-Cola megérteni: hogy ha tudják, hogy az általuk forgalmazott mindenütt-ha tudnak pomádézzuk hirdetőtáblákon, a terméken belül élelmiszerbolt, a bolti ablakok, az oldalán az épületek , pólókon és baseball sapkák, a füst- és a tetők versenyautók, színes spread tini magazinok, tudják, hogy az üzenetet nem lehet figyelmen kívül hagyni. A titok nem csalás, de az ismétlés, nem ravasz fonás, hanem sima beszéd.”[26]

A cél az, hogy az üzenet lehetetlen figyelmen kívül hagyni, hogy vegyenek részt és reengage az agyát a hallgatóság. Tedd azt, kijelentve, támogató, és összefoglalja az egyes lényeg.

Akkor használja ezt a Triple S Formula számos kommunikációs helyzetekben, nem csak a hivatalos bemutatót. Akkor használják, amikor a főnök megkérdezi a kérdés, amikor válaszol egy találkozón, amikor a telefon egy ügyfél. A képlet segít a hallgatók emlékezni és megérteni a pontokat.

A Amita előadását, mondta neki a vevők, hogy soha többé vagy kevésbé leltár, mint amennyi kellett. Ő találta ki a három pontot, hogy támogassák ezt a kérelmet, és használta a Triple S Formula terv meg azokat a pontokat. (Lásd: hogyan Amitával kulcspontjain tört ki a képtől kezdődik alább.)

Amita mond egy meggyőző történetet, hogyan cége eltér a tipikus gyártó helyett problémákat okoz neki az ügyfelek, mint a „többiek” nem, ő azok megoldására. És most már három erős rögzítési pontok.

Mi a helyzet a prezentáció? Lehet használni az eszközt, hogy dolgozzon ki erős rögzítési pontok? Tudna tenni őket a Triple S Formula, mint Amitával tette?

———

Þróa sterka helstu atriði
Þegar þú hefur skipulagt skilaboðin, þróað tilgang þinn, og skilja áhorfendur, þú ert í aðstöðu til að ákvarða kjöt og kartöflur á kynningu þína, með markmið þitt alltaf vera að skipta á þekkingu og hegðun áhorfendur.

“Hvað á ég að segja?” Það er alltaf góð spurning þegar þú ert að skipuleggja kynningu. Þú gætir hafa a mikill efstu skilaboðin í huga, stór hugmynd að deila, en hvað segir þú í raun og veru?

Besta leiðin til að þróa efni fyrir líkama kynningu er að brainstorm það. Mundu, þú lært þegar mikið með því að greina áhorfendur, hugsa um það sem þeir þurfa að vita, eins og spurningar sem þeir gætu spurt, svo þú hafa a einhver fjöldi af efni þyrlast um í huga þínum. Nú þurfum við bara að fá það út og fá það skipulagt.

Það eru þrír hlutir til árangursríkan kynningu: kynning, sem líkami og niðurstöðu. Við byrjum með líkamanum til að fá flest helstu okkar sannfærandi stig fyrst. Það mun þá leiða okkur að búa til mjög öflugt kynningu og niðurstöðu.

Hér eru nokkrar íhugun aðferðir til að reyna:

Fá allar hugsanir út af höfðinu á Post-þess, smella á það út á lyklaborðinu, eða nota þumalfingur á smartphone-hvað er mest þægilegt fyrir þig þinn.

Talaðu eins hratt og þú getur og taka upp rödd þína, þá skrifa það.

Koma upp með eins margar hugmyndir og þú getur, eins hratt og þú getur.

Ekki dæma hugmyndir þínar. Bara taka þeim eins og þeir koma. Ef þú ert að hafa áhyggjur að segja heimsk hluti, þú might endir upp að segja neitt.

Ímyndaðu þér að þú ert að rökræða einhvern sem hugsar þú ert burt stöð, og þú verður sextíu sekúndur til að verja stöðu þína. Upptaka sjálfur.

Byrja einhvers staðar. Þú þarft ekki að byrja á byrjun kynningu þína.

Amazon e il logo di Amazon sono marchi di Amazon.com, Inc., o delle sue affiliate.