SVILUPPARE PUNTI CHIAVE DI FORZAUna volta che hai

TheMummichogblog è un partecipante al Amazon Services LLC Associates programma, un programma di affiliazione pubblicitario progettato per fornire un mezzo per siti per guadagnare tariffe pubblicitarie con la pubblicità e il link al amazon.com. Amazon, il logo di Amazon, AmazonSupply, e il logo AmazonSupply sono marchi di Amazon.com, Inc. o delle sue affiliate.

Për prezantimin e tij të ri, Tad zgjodhi të ideve shkruaj shpejt në post-it vëren. Avantazhi i kësaj qasjeje është se ai mund të grup dhe organizoni shënimet kur ai mbaroi ideve. Shih shënimet fëmijë mbi faqen tjetër.

 

Tani puna fëmijë ishte për të dhënë këto ide disa struktura.

Së pari, i futi në grupe logjike dhe i dha një etiketë për çdo grup.

Pastaj ai rregulluar idetë në çdo grup në një mënyrë që dukej logjike të tij: të fillojë me të dhënat, të tregojë se si ai mori të dhënat, dhe pastaj të shpjegojë të dhënat (shih rendin e tij të fundit në faqen tjetër).

Në Tad fundit kishte idetë e tij të organizuar, dhe ajo e mori atë vetëm rreth një orë e gjysmë për të bërë këtë punë. Edhe pse detajet kanë qenë teknik, paraqitja do të jetë e thjeshtë: Padia e tij e re gara ishte më shpejt se çdo padi tjetër, ai mund të provojë se ishte

 

më të shpejtë, dhe ai mund t’ju them se pse ajo ishte më e shpejtë. Kjo ishte e gjitha dëgjuesit e tij të nevojshme për ndryshim paradigmë e tyre. Çdo gjë më shumë do të rrëmujë vetëm trurin e tyre, baltë ndikimin e të dhënave, dhe të vonojë një vendim.

Provoni veten. Ide idetë tuaja dhe ato më pas grupi. Ku e shihni lidhjet midis ideve tuaja? Shoot për jo më shumë se tri grupe kryesore, atëherë të rregulluar idetë në mënyrë që brenda secilit grup. Këto grupe do të bëhen temat kryesore të prezantimit tuaj.

Tre-së bukuri
Pse Tad dalë me tre grupet e ideve? Pse të mos i katër ose pesë apo gjashtë?

Sepse ai është zgjuar. Ai e di fuqinë e “tre”. Psikologët kanë gjetur se, kur jeni duke u përpjekur për të bindur dikë, tre pretendime janë bindëse, dy janë shpesh jo të mjaftueshme, por katër janë shumë. Profesorët Suzanne B. Shu dhe Kurt A. Carlson Thuaj: “Më shumë pretendimet janë më të mirë deri në kërkesën e katërt, kohë në të cilën [dëgjuesit] të parë të gjitha pretendimet e me skepticizëm.” Studiuesit e quajnë këtë efekt i “bukuri e tre”, dhe dyshojnë se ajo ka diçka të bëjë me se sa personi mesatar mund të trajtojë në kujtesën afatshkurtër. [22]

Sigurisht, komunikues të mëdha kanë njohur gjithmonë për bukuri e tre; kjo është arsyeja pse ata shpesh i pranishëm tri ide, tri pika kryesore, ose tre gjetjet për të mbështetur një kërkesë. Lincoln foli për “qeveri e popullit, nga populli dhe për popullin.” Francezët flasin “lirisë, barazisë, dhe vëllazërisë.” Cezari u përgjigj: “Unë kam ardhur, kam parë, kam pushtuar.” (Njoftim ne vetëm ju dha tre shembuj.)

“Askush nuk mund të mbani mend më shumë se tre pikë.”

-Philip Crosby

Tregimet, këngët, dhe shaka janë plot me threes ( “Tre djemtë ecin në një bar …”). Natyralist Diane Ackerman reflekton në këtë model: “Ne jemi aq në dashuri me modelet që ne obsessively krijuar tonat, shpesh në threesomes, të tilla si në mëngjes, mesditë dhe natën; Tre motrat pazakontë Macbeth-së; Të tre burrat e mençur; gati, i vendosur, shko; a sonata është formë tre pjesë; xhind është dhënë tri dëshirat; të vogla, të mesme dhe të mëdha; ABCs; Goldilocks dhe tre arinjtë; tre derra pak; dhe kështu me radhë. Tre duket të jetë modeli ynë i zgjedhur. “[23]

Mbani mend, kemi thënë prezantimi juaj është në tri pjesë; intro, trupi, dhe përfundimi. Kështu që tani, ju keni tre pikat kyçe në trup për të mbështetur qëllimin tuaj. Tani ju vendosni se çfarë për të vënë ato në.

Treshe S Formula
Si duhet të paraqesë pikat?

Ne e dimë se njerëzit të kujtuar gjërat e para dhe e fundit që dëgjojnë. Ata gjithashtu mos harroni informata të përsëritura. Parimi është i thjeshtë: të bërë pikë tuaj të parë dhe të fundit, përsëritja do të ndihmojë njerëzit të kujtuar dhe për të kuptuar atë.

Të gjithë e dimë se kujtesa është pikon, se ne kujtojmë vetëm copa dhe pjesë e asaj që dëgjojmë, dhe se një shumë të asaj që ne mendojmë ne mend është e gabuar. Psikologët thonë: “Nga perceptimit të kujtesës ka mundësi të shumta për informacion të koduar gabimisht” [24] -në fjalë të tjera, audienca thjesht nuk do të marrë atë të drejtë nëse ju prerë përsëri në mundësitë e tyre për të keqkuptojnë ju.

Kjo do të thotë duke thënë se për herë të parë atë që ju dëshironi që njerëzit të kujtuar-dhe përsëritur atë të fundit. Kjo i jep pikat kyçe theksin. Ju duhet gjithashtu të ngadalësojë dhe të flisni në mënyrë të qartë, kur ju dorëzojë pikat kyçe. Sipas profesor CUNY dhe ekspert në komunikim dixhital Cathy Davidson, “Kur ju prezantoj produktin në fillim të komerciale dhe kur ju dorëzojë linjë shënoj në fund, diksioni juaj është shumë më i ngadalshëm dhe fjalët e tua janë me kujdes e-nun-ci -a-ted “. [25]

Ju duhet të deklarojë çdo pikë kyçe, e mbështesin atë, dhe përmbledh atë. Ne e quajmë se Triple S Formula.

Cila nga këto dy shembuj është më e lehtë për t’u kuptuar?

Shembulli 1:
“Të zippers dhe seams janë të vendosur për të rritur faktor pėrshkueshmėrisė me rreth 2 litra në metër në katror për sekondë. Përveç kësaj, padi është i vogël pak për shkak se forca matjet janë të ndjeshëm ndaj madhësi kostum dhe të bëjë një ndryshim prej rreth 7 për qind në terhiq aerodinamik, pasi kjo rrëshqitje tregon. Nga undersizing ne mund të rritur pėrshkueshmėrisė nga të paktën 2 litra dhe ndoshta më shumë. Por përparim i vërtetë është një textured, strukturë dimpled-thur lëkurë peshkaqeni. Nën një mikroskop elektronik në tunel aerodinamik kjo strukturë duket për të mundësuar rreth 7 litra pėrshkueshmėrisė shtesë mbi një kurs kaloj 250 metrash. ”

Shembulli 2:
“Padia është projektuar të jetë rreth 11 litra më depërtueshëm se kostume të tjera në treg. Ja se si ajo prishet:

“Ne kemi marrë 7 litra nga dizajnin tonë rrugëdalje duke përdorur textured, mëndafsh artificial dimpled-thur, të cilat ne provuar duke përdorur një mikroskop elektronik në një tunel aerodinamik simulon një kurs kaloj 250-metra.

Amazon e il logo di Amazon sono marchi di Amazon.com, Inc., o delle sue affiliate.