Ti sei mai chiesto come funzionano i bodycam di po

TheMummichogblog è un partecipante al Amazon Services LLC Associates programma, un programma di affiliazione pubblicitario progettato per fornire un mezzo per siti per guadagnare tariffe pubblicitarie con la pubblicità e il link al amazon.com. Amazon, il logo di Amazon, AmazonSupply, e il logo AmazonSupply sono marchi di Amazon.com, Inc. o delle sue affiliate.

Buffering – wanneer die kamera na die gebeurtenismodus oorgeskakel word, begin dit onmiddellik op twee minute van die voorafgaande opname om feitelik met elke moontlike scenario te wees;
Smart Holsters – Bodycams bied geoutomatiseerde kenmerke aan polisiebeamptes in kritieke momente, soos wanneer daar die behoefte aan vuurwapens of tasers is. Realisties, as ‘n beampte homself bevind in ‘n situasie waar ‘n vuurwapen nodig is, is dit die laaste ding op sy gedagtes aangeskakel. Tog is dit noodsaaklik om hierdie oomblikke op te neem ter wille van bewyse en hierdie funksie verseker dat die kamera outomaties aangeskakel word.
MEERVOUDIGE LIGGAAM-KAMERAS OP SITE – ANDER SMART-funksies sluit in outomatiseringsensors wat ander liggaamscams in die omgewing opspoor en outomaties aanskakel as ‘n mens geaktiveer word, wat dus verskeie polisiebeamptes in ‘n operasie werk.
Bookmark Button – Dit laat beamptes ‘n bepaalde oomblik opmerk, soos wanneer ‘n afwyking plaasvind.
Live Operations Mode – kan LIVE gestroom word. Hierdie funksie kan veral behulpsaam wees tydens hoë sekuriteitsbedrywighede aangesien dit ‘n lewendige voer van wat op die grond gebeur.
Het jy hierdie lyfkamers in aksie gesien?

Ever wondered how Police bodycams work?

———-

A keni menduar ndonjëherë se si punojnë trupat e policisë?

Forca policore e Maltës po kalon një “strategji transformimi” në një përpjekje për modernizimin e roleve dhe funksioneve të saj kryesore. Puna e gjerë e kryer në kuadër të forcës po dëshmon të jetë e frytshme dhe gjithashtu pasqyrohet në rritjen e besimit të publikut, duke u rritur nga 54% në 58%, siç konfirmohet nga sondazhi i fundit i Eurobarometrit. Ky studim i njëjtë gjithashtu tregoi uljen prej 8%, nga 38% në 30%, nga ata që nuk kanë besim në forcën.

Rezultatet janë, pa dyshim, nuk arrihen brenda natës. Në fakt, gjatë muajve të fundit, qeveria ka investuar pothuajse 5 milionë euro në iniciativa të reja, duke u fokusuar në një politikë më të orientuar drejt shërbimit, në vend të forcës disiplinore konvencionale që ne jemi mësuar si një popull dhe një vend.

Ne kemi parë zhvillime të mëdha të brendshme brenda forcës, bashkëpunimin në zhvillimin e vazhdueshëm profesional me studime në Universitetin e Maltës dhe projektin e vazhdueshëm të policimit në komunitet.

Por ndoshta një nga zhvillimet më të rëndësishme ka qenë futja e trupave në uniformat e policisë, me një investim prej rreth 1 milion euro. E para e këtij lloji, ky projekt po kryen forcën për t’u bërë më transparent dhe më i përgjegjshëm në operacionet e tij.

Me të gjitha sistemet dhe pajisjet në vend, trupat tani po përdoren nga çdo oficer i policisë operacionale. Një nga karakteristikat e tij kryesore është se pajisja është aktivizuar në një mënyrë të menjëhershme sapo të ketë kontakt me publikun.

Cilat janë përfitimet e trupit?

Përveç përforcimit të koncepteve të llogaridhënies dhe autoritetit, këto bodycams ofrojnë përfitime të ndryshme të tjera, të cilat përfshijnë:

Pretendimet për policimin e keq duhet të ulen për shkak të provave të vështira;
Hetimet do të forcohen me prova audio-vizuale, duke përfshirë momente kritike të tilla si kur zyrtarët e policisë duhet të veprojnë në raportet e dhunës në familje;
Më shumë efikasitet në procesin gjyqësor;
Ndërveprimi i përmirësuar midis publikut dhe policisë;
Rritja e ndërfaqes së policisë me publikun;
Disponueshmëria e pamjeve të skenarëve të jetës reale për trajnim më të mirë të policisë.
Forca policore ka prezantuar gjithashtu një politikë të brendshme që e bën të detyrueshme për të gjithë oficerët e policisë operacionale të mbajnë trupin sa më shpejt që të raportojnë për punë. Prandaj, kur një oficer policie e di ose ka arsye për një ndërveprim të mundshëm me publikun, veçanërisht në rastet e parandalimit, hetimit dhe ose zbulimit të veprave penale, bodycams duhet të aktivizohen automatikisht.

Si funksionojnë?

Këto kamera kanë një numër karakteristikash inovative, të cilat përfshijnë:

Buffering – Kur kamera është e ndërlidhur në modalitetin e ngjarjes, fillon regjistrimin menjëherë në dy minuta më parë në mënyrë që të jetë faktike me çdo skenar të mundshëm;
Smart Holsters – BodyCams ofrojnë karakteristika të automatizuara për oficerët e policisë në momente kritike, të tilla si kur ka nevojë për përdorimin e armëve të zjarrit ose tasers. Realisht, nëse një oficer e gjen veten në një situatë ku nevojitet një armë zjarri, kalimi në trupin është gjëja e fundit në mendjen e tij. Megjithatë, është e rëndësishme të regjistrohen këto momente për hir të provave dhe kjo veçori siguron që kamera të ndizet automatikisht.
Kamera të shumëfishta të trupit në vend – karakteristika të tjera të zgjuara përfshijnë sensorë të automatizimit të cilat zbulojnë trupat e tjerë në zonë dhe automatikisht kalojnë nëse është aktivizuar, prandaj ndihmon oficerët e shumtë të policisë që punojnë së bashku në një operacion.
Butoni Bookmark – Kjo lejon zyrtarët të vënë në dukje një moment të caktuar, të tilla si kur ndodh një grindje.
Modaliteti i operacioneve të gjalla – mund të transmetohet në jetë. Kjo veçori mund të jetë veçanërisht e dobishme gjatë operacioneve të sigurisë së lartë, pasi ofron një ushqim të gjallë të asaj që po ndodh në terren.
A keni parë këto bodycams në veprim?

https://thejournal.mt/ever-wondered-how-police-ballyCams-work/

———–

የፖሊስ አካል ጉዳተኞች እንዴት እንደሚሰሩ ተገርመው ያውቃሉ?

ዋና ዋና ሚናዋን እና ተግባሮቹን ዘመናዊ ለማድረግ የማልታ ፖሊስ ኃይል ‘የሽግግር ስልት’ እየተካሄደ ነው. በቅርብ ጊዜ ውስጥ የተከናወነው ሰፊ ሥራ ፍሬያማ መሆኑን የሚያረጋግጥ ሲሆን በቅርቡ በቅርብ የዩሮባሜትር ጥናት ጥናት ውስጥ ከ 54% እስከ 58% የሚጨምር ነው. ይህ ደግሞ ቅኝት የ 8% ቀንሷል, ከ 38% እስከ 30%, በኃይል የማይታመኑ ሰዎች.

ውጤቶቹ ጥርጥር የለውም, በአንድ ሌሊት የተገኙ ናቸው. በእርግጥ, ባለፉት ወሮች ውስጥ እንደ ህዝብ እና ሀገር የመሆን ከተለመደው የዲሲፕሊን ኃይል ይልቅ ለተለመደው አገልግሎት-ተኮር የፖሊዩነት ላይ በማተኮር አዳዲስ ከ 5 ሚሊዮን በላይ ሥራዎችን በማተኮር ነው.

በማልታ ዩኒቨርሲቲ ውስጥ ከሚያገለግሉት ጥናት ጋር በተከታታይ ሙያዊ ልማት ውስጥ ዋና ውስጣዊ እድገቶችን አይተናል, እናም ቀጣይነት ያለው የህብረተሰብ ፖሊስ ፕሮጀክት.

ግን ምናልባት በጣም ትኩረት ከሚሰጡት ዕድገቶች ውስጥ አንዱ በፖሊስ ዩኒፎርም ውስጥ ያሉ የሰውነት ሥራዎች በፖሊስ ዩኒፎርም ውስጥ የአካል ክፍሎች ማስተዋወቂያዎች ናቸው. በመጀመሪያዎቹ ውስጥ የመጀመሪያዎቹ, ይህ ፕሮጀክት በስራ ላይ የበለጠ ግልፅ እና ተጠያቂ ለመሆን ኃይል እየፈጸመ ነው.

በሁሉም ስርዓቶች እና መሳሪያዎች ውስጥ, የሰውነት ሥራው በአሁኑ ጊዜ በእያንዳንዱ የሥራ መኮንን እየተጠቀሙ ነው. ከህዝብ ጋር የሚገናኝ ከሆነ መሣሪያው አንድ ጊዜ በቅጽበት እንዲሠራ መሣሪያ መሆኑ ነው.

Amazon e il logo di Amazon sono marchi di Amazon.com, Inc., o delle sue affiliate.