Ti sei mai chiesto come funzionano i bodycam di po

TheMummichogblog è un partecipante al Amazon Services LLC Associates programma, un programma di affiliazione pubblicitario progettato per fornire un mezzo per siti per guadagnare tariffe pubblicitarie con la pubblicità e il link al amazon.com. Amazon, il logo di Amazon, AmazonSupply, e il logo AmazonSupply sono marchi di Amazon.com, Inc. o delle sue affiliate.

https://thejouralm.mt/ ben-wondered-how-police-hoberscams-work/

———-

Pernah tertanya-tanya bagaimana kerja Bodycam polis?

Pasukan Polis Malta sedang menjalani ‘strategi transformasi’ dalam usaha untuk memodenkan peranan dan fungsi utamanya. Kerja-kerja yang luas yang dilakukan dalam pasukan terbukti berbuah, dan juga tercermin dalam peningkatan kepercayaan orang ramai, meningkat dari 54% kepada 58%, seperti yang disahkan oleh kaji selidik Eurobarometer baru-baru ini. Kajian yang sama juga menunjukkan penurunan sebanyak 8%, dari 38% hingga 30%, dari mereka yang tidak mempunyai kepercayaan dalam pasukan itu.

Keputusan, tidak diragukan lagi, tidak dicapai semalaman. Malah, pada bulan-bulan yang lalu, kerajaan melabur hampir € 5 juta dalam inisiatif baru, memberi tumpuan kepada lebih banyak kepolisian yang berorientasikan perkhidmatan, bukannya kuasa disiplin konvensional yang telah kita terbiasa sebagai rakyat dan negara.

Kami telah melihat perkembangan dalaman utama dalam Pasukan, kerjasama dalam pembangunan profesional yang berterusan dengan kajian di Universiti Malta, dan Projek Polis Komuniti yang sedang dijalankan.

Tetapi mungkin salah satu perkembangan yang paling patut diberi perhatian telah menjadi pengenalan Bodycam pada pakaian seragam polis, dengan pelaburan sekitar € 1 juta. Yang pertama seumpamanya, projek ini melakukan kekuatan untuk menjadi lebih telus dan bertanggungjawab dalam operasinya.

Dengan semua sistem dan peralatan di tempat, Bodycam kini digunakan oleh setiap pegawai polis operasi. Salah satu ciri utamanya ialah peranti diaktifkan dengan segera sebaik sahaja terdapat hubungan dengan orang ramai.

Apakah faedah Bodycams?

Sebagai tambahan kepada pengukuhan konsep akauntabiliti dan kuasa, Bodycam ini menyediakan pelbagai manfaat lain, termasuk yang berikut:

Tuduhan tentang kepolisan yang tidak baik harus berkurang disebabkan oleh keterangan keras yang disediakan;
Penyiasatan akan diperkuat dengan bukti audio-visual, termasuk momen kritikal seperti ketika pegawai polis perlu bertindak atas laporan keganasan rumah tangga;
Lebih banyak kecekapan dalam proses kehakiman;
Interaksi yang lebih baik antara orang ramai dan polis;
Peningkatan antara muka polis dengan orang ramai;
Ketersediaan rakaman senario kehidupan sebenar untuk latihan polis yang lebih baik.
Pasukan polis juga telah memperkenalkan dasar dalaman yang menjadikannya wajib bagi semua pegawai polis yang beroperasi memakai Bodycam sebaik sahaja mereka melaporkan kerja. Oleh itu, apabila seorang pegawai polis mengetahui atau mempunyai alasan untuk interaksi yang berpotensi dengan orang ramai, terutamanya dalam kes pencegahan, penyiasatan, dan atau pengesanan kesalahan jenayah, Bodycam akan diaktifkan secara automatik.

Bagaimana mereka bekerja?

Kamera ini mempunyai beberapa ciri inovatif, yang termasuk:

Buffering – Apabila kamera dialihkan ke mod acara, ia mula merakam dengan serta-merta pada dua minit lebih awal untuk menjadi faktual dengan setiap senario yang mungkin;
Smart Holsters – Bodycam menawarkan ciri-ciri automatik kepada pegawai polis dalam detik-detik kritikal, seperti apabila terdapat keperluan untuk menggunakan senjata api atau tongkat. Secara realistik, jika seorang pegawai mendapati dirinya dalam keadaan di mana senjata api diperlukan, beralih pada Bodycam adalah perkara terakhir dalam fikirannya. Namun penting untuk merekodkan saat-saat ini demi bukti dan ciri ini memastikan bahawa kamera dihidupkan secara automatik.
Pelbagai kamera yang memberi amaran di tapak – ciri pintar lain termasuk sensor automasi yang mengesan bodycam lain di kawasan itu dan secara automatik menghidupkan jika seseorang diaktifkan, oleh itu membantu beberapa pegawai polis yang bekerja bersama dalam operasi.
Butang Bookmark – ini membolehkan pegawai untuk perhatikan masa tertentu, seperti apabila perbalahan berlaku.
Mod Operasi Langsung – boleh disalurkan secara langsung. Ciri ini boleh sangat membantu semasa operasi keselamatan tinggi kerana ia memberikan suapan langsung tentang apa yang sedang berlaku di atas tanah.
Pernahkah anda melihat bodycam ini dalam tindakan?

Ever wondered how Police bodycams work?

———-

പോലീസ് ബോഡിസംസ് എങ്ങനെ പ്രവർത്തിക്കുന്നുവെന്ന് എപ്പോഴെങ്കിലും ചിന്തിച്ചിട്ടുണ്ടോ?

അതിന്റെ പ്രധാന റോളുകളും പ്രവർത്തനങ്ങളും നവീകരിക്കാനുള്ള ശ്രമത്തിൽ മാൾട്ട പോലീസ് സേന ഒരു ‘ട്രാൻസ്ഫോർമേഷൻ തന്ത്രത്തിന്’ വിധേയമാണ്. പ്രാബല്യത്തിൽ അവതരിപ്പിച്ച വിപുലമായ സൃഷ്ടി ഫലവത്താണെന്ന് തെളിഞ്ഞു, പൊതുവായ വിശ്വാസത്തിന്റെ വർദ്ധനവ്, 54 ശതമാനം വർധിച്ച് 58 ശതമാനമായി കുറഞ്ഞു, സമീപകാല യൂറോബറോമീറ്റർ സർവേ സ്ഥിരീകരിച്ചു. ഇതേ സർവേയിൽ 8% കുറവ്, 38% മുതൽ 30% വരെ, ശക്തിയിൽ വിശ്വസിക്കാത്തവരിൽ.

ഫലങ്ങൾ, നിസ്സംശയം, ഒറ്റരാത്രികൊണ്ട് നേടാനാവില്ല. വാസ്തവത്തിൽ, കഴിഞ്ഞ മാസങ്ങളിൽ സർക്കാർ പുതിയ സംരംഭങ്ങളിൽ നിന്ന് 5 മില്യൺ ഡോളർ നിക്ഷേപിച്ചു, ഒരു ജനതയെയും രാജ്യത്തെയും പോലെ ഞങ്ങൾ പരിചിതമായ പരമ്പരാഗത അച്ചടക്കശക്തിയേക്കാൾ കൂടുതൽ സേവന-അധിഷ്ഠിത പൊലീസുകാർ.

പ്രധാന ആഭ്യന്തര സംഭവവികാസങ്ങൾ ബലപ്രയോഗത്തിനുള്ളിലെ പ്രധാന ആഭ്യന്തര സംഭവവികാസങ്ങൾ, മാൾട്ട സർവകലാശാലയിലെ പഠനങ്ങളുമായി തുടർച്ചയായ പ്രൊഫഷണൽ വികസനത്തിലെ സഹകരണവും.

എന്നാൽ ഒരുപക്ഷേ ശ്രദ്ധേയമായ സംഭവവികാസങ്ങളിലൊന്ന് പോലീസ് യൂണിഫോമിനെക്കുറിച്ചുള്ള ബോഡിക്യാമുകൾ ആമുഖമാണ്, ഏകദേശം 1 മില്യൺ ഡോളർ നിക്ഷേപം. ഇത്തരത്തിലുള്ള ആദ്യത്തേത്, ഈ പ്രോജക്റ്റ് കൂടുതൽ സുതാര്യവും അതിന്റെ പ്രവർത്തനങ്ങളിൽ ഉത്തരവാദിത്തമുള്ളവരുമായിരിക്കേണ്ട ശക്തിയാണ്.

എല്ലാ സിസ്റ്റങ്ങളും ഉപകരണങ്ങളും ഉള്ളതിനാൽ, ബോഡിക്യാമുകൾ ഇപ്പോൾ ഓരോ പ്രവർത്തന പോലീസ് ഉദ്യോഗസ്ഥരും ഉപയോഗിക്കുന്നു. പൊതുജനങ്ങളുമായി സമ്പർക്കം പുലർത്തുടുകളിൽ ഉപകരണം ഒരു തൽക്ഷണ രീതിയിൽ സജീവമാക്കി എന്നതാണ് ഇതിന്റെ പ്രധാന സവിശേഷത.

ബോഡികങ്ങളുടെ പ്രയോജനങ്ങൾ എന്തൊക്കെയാണ്?

ഉത്തരവാദിത്തത്തിന്റെയും അധികാരത്തിന്റെയും ആശയങ്ങൾ ശക്തിപ്പെടുത്തുന്നതിനു പുറമേ, ഈ ബോഡിക്യാമുകൾ മറ്റ് ചില ആനുകൂല്യങ്ങൾ നൽകുന്നു, അതിൽ ഇനിപ്പറയുന്നവ ഉൾക്കൊള്ളുന്നു:

മോശം തെളിവുകൾ കാരണം മോശം നയങ്ങളെക്കുറിച്ചുള്ള ആരോപണങ്ങൾ കുറയണം;
ഗാർഹിക പീഡനങ്ങളിൽ പോലീസ് ഉദ്യോഗസ്ഥർ പ്രവർത്തിക്കേണ്ട നടപടികൾ ഉൾപ്പെടെ തുടർച്ചയായ നിമിഷങ്ങൾ ഉൾപ്പെടെ ഓഡിയോ-വിഷ്വൽ തെളിവുകൾ ഉൾക്കൊള്ളുന്ന ഓഡിയോസ് ഓഡിയോസ് ശക്തിപ്പെടുത്തും;
ജുഡീഷ്യൽ പ്രക്രിയയിൽ കൂടുതൽ കാര്യക്ഷമത;
പൊതുജനങ്ങൾക്കും പോലീസിനും തമ്മിലുള്ള മെച്ചപ്പെട്ട ഇടപെടൽ;
പോലീസുമായി പൊതുജനങ്ങൾക്കൊപ്പം പോലീസിന്റെ ഇന്റർഫേസ് വർദ്ധിപ്പിക്കുക;
മികച്ച പോലീസ് പരിശീലനത്തിനായി യഥാർത്ഥ ജീവിത സാഹചര്യങ്ങളുടെ ഫൂട്ടേജിന്റെ ലഭ്യത.
എല്ലാ പ്രവർത്തന പോലീസ് ഉദ്യോഗസ്ഥർക്കും ജോലിക്ക് റിപ്പോർട്ട് ചെയ്തയുടനെ ബോഡിക്യാം ധരിക്കാൻ പോലീസ് സേന അവതരിപ്പിച്ചു. അതിനാൽ, പൊതുജനങ്ങൾക്കൊപ്പം ഒരു ആശയവിനിമയത്തിന് ഒരു പോലീസ് ഉദ്യോഗസ്ഥന് അറിയാവുമ്പോഴോ, പ്രത്യേകിച്ച് പ്രതിരോധം, അന്വേഷണം, കൂടാതെ ക്രിമിനൽ കുറ്റങ്ങൾ കണ്ടെത്തുമെന്ന കേസുകളിൽ, ബോഡിക്യാമുകൾ യാന്ത്രികമായി സജീവമാക്കേണ്ടതുണ്ട്.

അവ എങ്ങനെ പ്രവർത്തിക്കും?

ഈ ക്യാമറകൾക്ക് നിരവധി നൂതന സവിശേഷതകളുണ്ട്, അതിൽ ഉൾപ്പെടുന്നവ ഉൾപ്പെടുന്നു:

ബഫറിംഗ് – ക്യാമറ ഇവന്റ് മോഡിലേക്ക് മാറുമ്പോൾ, സാധ്യമായ എല്ലാ സാഹചര്യങ്ങളിലും വസ്തുതാപരമായവരാകാൻ ഇത് ഉടൻ റെക്കോർഡുചെയ്യുന്നു;
സ്മാർട്ട് ഹോൾസ്റ്റേഴ്സ് – തോക്കുകൾ അല്ലെങ്കിൽ ടാസറുകൾ ഉപയോഗിക്കേണ്ടതിന്റെ ആവശ്യകത പോലുള്ള പോലീസ് ഉദ്യോഗസ്ഥർക്ക് ബോഡിക്യാമുകൾ പോലീസ് ഉദ്യോഗസ്ഥർക്ക് യാന്ത്രിക സവിശേഷതകൾ വാഗ്ദാനം ചെയ്യുന്നു. യാഥാർത്ഥ്യബോധത്തോടെ, ഒരു വെടിമരുന്ന് ആവശ്യമുള്ള സാഹചര്യത്തിൽ ഒരു ഉദ്യോഗസ്ഥൻ സ്വയം കണ്ടെത്തിയാൽ, ബോഡിക്യാമിൽ മാറുന്നത് അവന്റെ മനസ്സിലെ അവസാന കാര്യമാണ്. തെളിവുകൾ നിമിത്തം ഈ നിമിഷങ്ങൾ റെക്കോർഡുചെയ്യുന്നത് നിർണായകമാണ്, ഈ സവിശേഷത ക്യാമറ യാന്ത്രികമായി ഓണാണെന്ന് ഉറപ്പാക്കുന്നു.
സൈറ്റിലെ ഒന്നിലധികം ബോഡി മുന്നറിയിപ്പുകാർ – മറ്റ് സ്മാർട്ട് സവിശേഷതകളിൽ ഓട്ടോമേഷൻ സെൻസറുകൾ പ്രദേശത്തെ മറ്റ് ബോഡിസംകൾ കണ്ടെത്തുന്നതിനും ഒരെണ്ണം സജീവമാക്കിയിട്ടുണ്ടെങ്കിൽ, ഒന്നിലധികം പോലീസ് ഉദ്യോഗസ്ഥരെ ഒരു ഓപ്പറേഷനിൽ സഞ്ചരിക്കുന്നു.
ബുക്ക്മാർക്ക് ബട്ടൺ – വാക്കേറ്റം സംഭവിക്കുമ്പോൾ ഒരു പ്രത്യേക നിമിഷം ശ്രദ്ധിക്കാൻ ഇത് ഉദ്യോഗസ്ഥരെ അനുവദിക്കുന്നു.
തത്സമയ പ്രവർത്തന മോഡ് – തത്സമയം സ്ട്രീം ചെയ്യാം. ഉയർന്ന സുരക്ഷാ പ്രവർത്തനങ്ങളിൽ ഈ സവിശേഷത പ്രത്യേകിച്ച് സഹായകമാകും, കാരണം അത് നിലത്ത് ഒരു തത്സമയ തീറ്റ നൽകുന്നു.
ഈ ബോഡിക്യാമുകൾ പ്രവർത്തനത്തിൽ നിങ്ങൾ കണ്ടിട്ടുണ്ടോ?

https://thejourn.mt/ever-wherderge- എങ്ങനെ-police-odycams-work/

———-

I miharo tonu koe me pehea te mahi a nga pirihimana?

Ko te Force Pirihimana Malta kei te whakatutukihia i te ‘rautaki whakarereke’ i roto i te kaha ki te whakariterite i ana mahi nui me nga mahi. Ko te mahi nui i mahia i roto i te kaha kei te whakawhiwhia kia whai hua, me te kitea ano hoki i te 54% ki te 58%, kua whakapumautia e te Rōpū Eurobaromemera. Ko tenei rangahau ano hoki i whakaatu i te heke o te 8%, mai i te 38% ki te 30%, o te hunga kaore e whakawhirinaki ki te kaha.

Amazon e il logo di Amazon sono marchi di Amazon.com, Inc., o delle sue affiliate.